Belépés
Majális......


Május 1.
Szegeden a majálisra a Jéggyárból szállítottak jeget a fahordós sö...
2018-04-29 09:53:06
Olaszrizling Október Nagykóstoló Budapesten
...
Magyarországon mintegy 4000 hektáron terem olaszrizling, az Olaszrizling Október Nagykóstoló pedig kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek összehasonlítsák az egyes borvidékeken készülő borokat és behatóbban megismerkedjenek a különböző stílusokkal: a friss, reduktív alapboroktól a dűlőszelektált olaszrizlingeken át a késői szüretelésű desszertborokig újabb és újabb a...
2017-10-05 12:42:19
Alkoholtartalmú italok és koktélok története.
...1. Amaro.


1815-öt írunk. Ausano Ramazzotti borokat, likőröket, és növényi termékeket árul: gyógynövényeket, gyökereket, narancshéjat és kérgeket egy kis milánói üzletben. Az a ragyogó ötlete támad, hogy tonizáló és erősítő italt készít gencián, kínafa, rebarbara, ...
2017-03-23 22:00:10
A Hazugság Múzeuma
Hirtelen, szinte rajtaütésszerűen érkezett a hajnal, mint ennek a zord északi vidéknek minden nyári napján. A nap fényében szinte füstölögve száradtak a fabarakkok csupasz deszkafalai, és a párafelhő jótékonyan elfedte a tábor kopár, szennyes, vigasztalanul sivár képét. A megsebzett pusztát csúf kelések gyanánt borították a barakkok, a gödrök, a tömzsi őrtornyok; zöld testén riaszt...
2016-05-01 23:14:16
Kis történetek a vasútról
...62. "Hangya" vágány

A tiszta élethez nem elég a mindennapos mosakodás.
(mondás)

Néhány lelkes vasúttörténész, akik a győri állomás múltjával is foglalkoztak, kiderítették, hogy a különböző nevekkel ellátott mellékvágányok honnan kapták ezt a "becenevet"? Győrben még nincs is belőlük nagyon sok, de jártam egy-ké...
2015-12-21 13:56:45
Szöllősi Mihály lett a 2014-es Év bortermelője
...
A Neszmélyi borvidéken dolgozó Szöllősi Mihály hat év után került ismét a jelöltek közé - tájékoztatta a Magyar Bor Akadémia Elnöksége pénteken az MTI-t.
Szöllősi Mihály növényvédelmi mérnökként kezdett dolgozni, munkája része volt a Sárisápi Termelőszövetkezet szőlészet-borászat ágazatának irányítása is. 37 évesen kezdett el saját bort készíteni pusztán kedvtelésből, ma...
2015-12-04 16:33:08
Olaszrizling Október - Kampány és kóstoló a fajta népszerűsítésére
...
Az Olaszrizling Október célkitűzése a rendezvénysorozat 2013-as indulása óta változatlan: a hazai közönség figyelmét felhívni arra, hogy az olaszrizlinget mint egy fontos és változatos fajtát fogyasszák - mondta el az MTI-nek a kóstoló főszervezője. Harsányi Dávid kiemelte, hogy az olaszrizlingre nem szabad csupán könnyed fröccsborként gondolni, mert komoly, testes, fahordós ...
2015-10-08 10:25:14
Kutatók éjszakája - A Kelet kultúráját mutatják be a PTE szekszárdi karán
...
A kar éjszakai kávéházában olyan kutatók tartanak előadásokat, akik távol- és közel-keleti országok egyetemein oktattak vagy kutattak ösztöndíjjal - mondta Nagy Janka Teodóra főiskolai tanár, a telt házas est házi asszonya az MTI-nek.
Tari Eszter festőművész és Vajda Norbert szociológus Indonéziát ismerteti meg saját művészeti, illetve tudományáguk szemszögéből. A művész...
2015-09-22 16:02:39
Történelmi fordulópont volt-e Szigetvár ostroma? - XLVIII.
NEGYVENNYOLCADIK RÉSZ

Itt egy pillanatra meg kell állnunk.

Nem árt, ha rögzítünk egy igen fontos tényt. Khadim Ali pasa most tárgyalt, 1556-os hadjárata pontosan modellezhetően megmutatja, mire képesek a magyarországi török haderők a szultáni hadak megjelenése nélkül.

A jelenlegi történetírásunk a kor harcait elemezve a szultán részvételével zajló, ...
2015-07-14 23:58:27
Varázslatos ecetek
Varázslatos ecetek

Az ecetet már az ókori rómaiak is fogyasztották frissítő italként, gyógyszerként, tartósítószerként és ételízesítőként. Az ételeket aromásabbá és nem utolsó sorban könnyen emészthetővé teszi.

Nem csak saláták nélkülözhetetlen kiegészítői az ecetek. A hagyományos zöld flakonos eceten túl számos különleges ecet lehet segítségünkre a konyhá...
2015-04-23 22:59:50
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Olaszrizling Október Nagykóstoló Budapesten, Hazugság Múzeuma, Szöllősi Mihály, Olaszrizling Október, Olaszrizling Október Nagykóstoló, Ausano Ramazzotti, Magyar Bor Akadémia Elnöksége, Sárisápi Termelőszövetkezet, Harsányi Dávid, Nagy Janka Teodóra, Tari Eszter, Vajda Norbert, NEGYVENNYOLCADIK RÉSZ, Khadim Ali, fajta népszerűsítésére, vendégek összehasonlítsák, egyes borvidékeken, különböző stílusokkal, dűlőszelektált olaszrizlingeken, késői szüretelésű, zord északi, fabarakkok csupasz, párafelhő jótékonyan, tábor kopár, megsebzett pusztát, tömzsi őrtornyok, mindennapos mosakodás, győri állomás, különböző nevekkel, jelöltek közé, rendezvénysorozat 2013-as, hazai közönség, olaszrizlinget mint, kóstoló főszervezője, telt házas, igen fontos, magyarországi török, szultáni hadak, jelenlegi történetírásunk, szultán részvételével, ókori rómaiak, ételeket aromásabbá, hagyományos zöld, olaszrizlingeken, negyvennyolcadik, megismerkedjenek, összehasonlítsák, népszerűsítésére, nélkülözhetetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.